Sledujte nás:

Palačinky z ovesných vloček

Zpět
  • Autor: jamesbond
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Porce: 5.00

Tento recept je z knihy "Hezky česky, hravě a zdravě" od Petry Lamschové a Petra Havlíčka

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4730 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 146, SAFA (g): 14, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 946 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 7.2, Sacharidy (g): 29.2, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Tyčovým ponorným mixérem rozmixujeme všechny suroviny do hladkého těsta. V případě použití ovesných vloček je třeba mixovat delší dobu. Těsto by mělo být tekuté, ale ne příliš řídké. Pánev si předem rozehřejeme a vytřeme papírovou kuchyňskou utěrkou, namočenou do oleje (postup opakujeme před každou paalčinkou). Pak na pánev nalijeme malou naběračkou těsto, které jsme těsně před tím důkladně promíchali. Těsto krouživým pohybem rozlijeme po celém povrchu pánve. Palačinka by měla být tenká. Pečeme po obou stranách. Pozor, čím déle těsto stojí, tím je jeho konzistence hustší (především těsto z ovesných vloček, proto je potřeba před každou palačinkou těsto promíchat). Je dobré ho při jeho zhoustnutí lehce naředit mlékem. Můžete skládat na sebe jako dort nebo zarolovat do ruličky. Plňte tvarohem s třtinovým cukrem, zavařeninou nebo zmrzlinou a zdobte ovocem. Pozn.: Pokud chcete palačinky s klasickou chutí, místo 200g ovesných vloček použijte 180g celozrnné pšeničné mouky a 20g rezistentního škrobu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 02. 2013 13:18
je to recept od p. Havlíčka prvně se mi taky nepovedly ale dneska (podruhé) a super!!! jiné palačinky už nechci.. Jenom jsem si upravila poměr pro jednu osobu :) na 100ml mléka 50g vloček a jedno vejce
21. 04. 2012 10:49
Zkoušela jsem variantu z ovesných vloček, ale těsto bylo řídké a musela jsem přidat ovesné vločky. I když spíš jsem měla nechat těsto chvíli stát, aby zhoustlo, protože ke konci už jsem měla těsto hrozně husté. Chuťově taky nic moc. Příště zkusím druhou variantu :)

Naši partneři